Egna projekt

Bygg ditt eget flexibla vindskydd, insynsskydd.


Med häckar skapar

du rum, insynsskydd, vindskydd och mikroklimat.


Gör det på

din altan eller uteplats.

Bygg ett flexibelt grönt vindskydd/insynsskydd enkelt och praktiskt. Du kan enkelt flytta och placera skyddet på olika platser på din altan eller uteplats, beroende på om det är vind, sol eller avskildhet du önskar.


Vill du ha insynskydd utan att göra något permanent. Kanske vill du ha ett vindskydd på din altan. Här är ett tips på hur du ska lösa det.


Gör så här:

Bygg en planteringslåda, tänk på att den måste vara hög för att plantorna ska trivas.

För ett bra vinsskydd bör den vara mellan 1 -1,5 meter långa, mellan 40 -60cm bred samt en höjd på mellan 40-80 cm hög. Tänk på att ju större blomlåda i desto tyngre är den. Man kan naturligtvis bygga en mindre variant men tänk då på att tillsätta näring. Det är bra att isolera lådan om man planerar att ha den ute över vintern.


Måla lådan i önskad färg.


Montera på hjul, 4-6 st beroende på blomlådans, vindskyddets, insynsskyddets storlek. Tänk på att det alltid bör vara minst två bromsbara hjul, så att inte lådan börjar röra på sig, den är tung.

Isolera lådan med frigolit och täck insidan med någon form av plast/presenning.

Fyll blomlådan med jord gärna blandat med naturgödsel. Det är även bra om man lägger ner lite långtidsverkande gödsel.


Plantera önskad häckväxt avenbok, bok, liguster, vintergrön liguster eller kanske murgröna. Väljer du murgröna måste du bygga en spaljé som monteras fast i blomlådan.


Om du inte själv vill bygga din blomlåda eller behöver specialmått kan du kontakta mig på info@blomfrun.se så hjälper jag dig.


Nu har du ett flexibelt vindskydd, insynsskydd eller avgränsare på din altan.

Enkelt och praktiskt.


Egna trädgårdsprojekt.